Mesajı Okuyun
Old 14-06-2013, 00:34   #64
Baran Koyuncu

Eski avukatlar piyasaya yeni ve çok sayıda avukatın girmesinden kısmen rahatsız olur nedense!
Devlet üniversitesinden mezun arkadaşlar özel üniversite mezunu olanlardan,
Kamu avukatları;
-Koşulları kendisinden daha iyi diğer kurum avukatlarından
-Görece olarak hiyerarşiye tabii olmayan ve daha çok 'para' kazanan serbest avukatlardan,
Genç avukatlar çalışmaya devam eden yaşlı avukatlardan,
Az para kazanan çok para kazanandan,
TBB Ankara İstanbul vb. barolardan,
Ankara İstanbul vb. barolar TBB'den
Barolar avukatlarından
Avukatlar barolarından
Bu böyle devam eder gider...
-Özel üniversiteleri kapatarak , orada eğitim görenleri aşağılayarak bu sorun çözülmez.kontenjanlar azaltılabilir veya fakülteler birleştirilebilir.
-Staj süresinin uzatılması değil kaliteli hale getirilmesi,ücretsiz işgücü olmaktan çıkarılması gerekir.
-Sınav, artık birikmiş olan sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirecektir.Bende on yıllık avukatım ve şunu öneriyorum sınav açılacaksa ben dahil bütün meslektaşlar sınava girmelidir.Böylece kimin yeterli olduğu veya olmadığı ortaya çıkacaktır.
-Kota uygulaması nedense onyıllardır elitist bazı avukatlar/avukat gruplar tarafından gündeme getirilmektedir.Bu sadece mesleğe yeni girecek insanların önünü kesecek ayırımcı bir yaklaşımdır.
-Yabancı hukuk firmalarının Türkiye'ye sokulmak istenmesi hukuk alanında yapılacak bir özelleştirme gibidir.Sadece bazı isim yapmış veya ekonomik olarak çok güçlenmiş bir kısım insana yarayacak ancak genç meslektaşlar bu yabancı ortaklı firmalarda ucuz işgücü haline getirileceklerdir.
-Avukatlığın yaş haddi yoktur bence.Genç arkadaşlar deneyimli meslektaşlara 'işimizi kapıyorlar' gözüyle bakmasın lütfen.Asıl çok ucuz ücretler karşılığı iş yapanlardır bu 'iş kapanlar'
-Kıdeme göre iş yapabilmemiz için bütün sistemin değişmesi gerekmektedir.her ne kadar müvekkile 'şu alanda uzmanım' , 'bu alanda ustayım' desek dahi bunun eğitim yıllarının sonunda başlayarak , staj ve arkasından periyodik meslek içi eğitimlerle sağlanması gereken sistemdir.Ve bir uyarı, bu sistemle 30 yıllık bir avukata tüm kıdemler bir anda verilirse yeni başlamış bir avukata karşı zaten avantajlı olan bu avukat haksız rekabet eder hale gelmeyecek midir?tartışılmaldır.

Kısaca ve özetle ; bütün sorunumuz kendimizledir.