Mesajı Okuyun
Old 21-05-2013, 20:45   #26
gizem88

 
Varsayılan

Merhabalar, 6292 sayılı kanun kapsamında ailemin taşınmazı adına başvuracağım için uzun süredir araştırma yapmaktayım ancak rayiç bedele itiraz edilip edilemeyeceği hususu bende de kafa karışıklığı yaratmış durumda. Meslektaşlarımın burada ki fikirlerinden anladığım yapılabileceği yönünde ancak dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var. Bilindiği üzere bu başvurular 345sayılı tebliğnin matbuu dilekçeleri üzerinden yürüyor ve bu dilekçelerden birinde ''Anılan Kanuna göre , idaremizce belirlenen bedellere itiraz ve dava hakkınız bulunmamaktadır.'' şeklinde bir ibare bulunmaktadır.

''(EK-8/B)

T.C.
.......................... VALİLİĞİ / KAYMAKAMLIĞI
DEFTERDARLIĞI / MALMÜDÜRLÜĞÜ

Sayı :
Konu :


Sayın ..................................................


……… İli, ………. İlçesi, …………….. Mahallesinde/Köyünde bulunan ........ ada ......... parsel numaralı ............ m2 yüzölçümlü taşınmazın, 19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında iadesi talebiyle …………. tarihli dilekçe ile İdaremize başvurmanız üzerine yapılan inceleme sonucunda; 6292 sayılı Kanunun 7 inci maddesinin dördüncü fıkrası gereğince taşınmazın iadesinin mümkün olmadığı belirlenmiştir.

Otuz gün içinde İdareye başvurmanız durumunda, iade edilemeyen taşınmazın yerine öncelikle rayiç bedeline uygun başka bir taşınmazın teklif edilmesi veya teklif edilecek taşınmazın bulunmaması halinde, iade kapsamında değerlendirilemeyen taşınmazın rayiç bedelinin verilmesine ilişkin işlemlere başlanılacaktır.

Anılan Kanuna göre, İdaremizce belirlenen bedellere itiraz ve dava hakkınız bulunmamaktadır.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

İmza

''

Bu durumda herhangi bir itiraz hakkımızın bulunmadığı kanısındayım. Sırf bu nedenle kendi başvurumu bekletmekteyim. İtiraz konusu edeceğim taşınmaz oldukça değerli bir muhitte bulunmaktadır bu durumda taşınmazıma ne bedel teklif edilse kabul etmek beni oldukça mağdur edecek bir husus. Bu durumda sizce yine de bu itiraz hakkımı kullanma mıyım? Yoksa MK md 1007 uyarınca bir tazminat davası açmalıyım? Bu seferde mahkemenin önce itiraz yolunu denemelisin demek suretiyle davamı reddetmesinden endişe etmekteyim. Kısacası bu itiraz mekanizmasını işletmiş olan meslektaşlara sorum; başvurularınıza ne kadar sürede yanıt aldınız ve rayiç bedel teklifi aldıysanız bu bedel ne ölçüde gerçeği yansıtıyor?

Saygılarımla..