Mesajı Okuyun
Old 20-05-2013, 16:09   #4
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan Avukat Kaya
Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum üstadım.

Mesajınızda olayı doğru tespit edip, özetini çıkartmışsınız.

Peki üstadım, HMK 209/1 gereği tedbir yönündeki talebimi Mahkeme kabul etmemezlik yapabilir mi?

Teşekkürler..

HMK:209 hükmü temelinde değil, İİK.72. madde çerçevesinde tedbir düşünülmelidir. Takipten sonra açılan menfi tespit davasında verilecek tedbir icra takibini durdurmaz. Ama teminat karşılığında icra veznesindeki paranın ödenmesi engellenebilir. Daha önce de belirttiğim gibi muhteva sahteciliğini ispatlamak zordur. (mahkeme ceza davasını bekleyebilir) Bono metninde karşılık olarak ne gösterilmiş? Taraflar şirket mi, şahıs mı? (şahıs gibi anlıyorum) Bunları da belirtmemişsiniz. (Açıkçası çok ümitlenmeyin bu davadan, elinizde aksini ispatlayan yazılı bir belge de yoksa)

Alıntı:
İcra takibinden sonra açılan menfi tespit davasında ihtiyati tedbir yolu ile takibin durdurulmasına karar verilemez. Ancak, borçlu gecikmeden doğan zararları karşılamak ve alacağın yüzde onbeşinden aşağı olmamak üzere göstereceği teminat karşılığında, mahkemeden ihtiyati tedbir yoluyle icra veznesindeki paranın alacaklıya verilmemesini istiyebilir.