Mesajı Okuyun
Old 07-05-2013, 13:05   #1
Av.Oğuzhan KAÇICI

 
Varsayılan Doktorun hatası .. Hizmetin hiç ulaşmaması.. İdarenin mali sorumluluğu..

Öncelikle merhaba. Olayımız şu şekilde;

- Bir trafik kazası meydana geliyor ve yakınları mağduru hastaneye getiyorlar. Acil doktur; bunu mutlaka bir uzmanın görmesi gerekiyor diyor ve uzman doktoru çağırıyorlar. Gelen uzman doktor bir film çekiyor ve " sen nörotiksin numara yapıyorsun,yatmana gerek yok evine git." diyerek mağduru gönderiyor.

- ertesi gün 11:00 da ağrılarının arttığını söyleyen mağduru yeniden hastaneye götürüyorlar. Çekilen film neticesinde,; boynunun,burnunun,belinin,3 tane kaburga kemiğinin kırık olup halen iç kanamasının devam ettiğini söyleyip İzmir'e sevkediyorlar.ve neticede çocuk felç kalıyor.

- İzmir Ege Üniversitesinde, hastanın kazadan itibaren 6 saat içinde gelseydi kurtulma ihtimalinin olduğunu ancak şimdi ömür boyu felç kalabilme olasılığının olduğu söyleniyor.


----> neticede idarenin hizmet hiç işlemediğinden dolayı oluşan bir mali sorumluluğu var bununla ilgili bir TAM YAGI davası açıyorum,

-------> bunun yanında doktor hakkında şikayetçi olduk ve görevi kötüye kullanmaktan tck 257/2(ihmal) den sulh ceza mahkemesinde dava açıldı,


1)Ben bulamadım ama doktorun bu hareketi ceza kanununda başka şekilde yer almamış mı ? yani illaki sulh cezalık bir suç bu mu?

2) Böyle vakıalar geldiğinde doktorun nasıl davranıp ne yapması gerektiğiyle ilgili mevzuatı nereden bulabilirim?

Şimdiden çok teşekkür ederim,çok sağolun..