Mesajı Okuyun
Old 23-02-2007, 22:43   #3
superavukat

 
Varsayılan

aynen düşündüğünüz gibi , ancak daha geniş kapsamlı bir araştırma yapmaksızın bu şekilde bir savunma sunmak maceracılık olacaktır diye düşünüyorum.
öncelikle belirtelim ki ortada noterlik gibi bir kurum sözkonusu ve noterce düzenlenen sendika üyelik fişine imza atan ve sendika üyelik aidatı ödeyen iyi niyetli bir şahıs var.Bu şahsın kazanılmış hakları , noterin usulsüz işlemi sonucu son mu bulacak?
"noterce düzenlenme şekil şartıdır ve noter işlemi usulüzdür" olarak bakıldığında gayet mantıklı duruyor ve kanun bilgisi olarak eksik değilsem şayet beni sonuca ulaştıracak(yani şahıs sendika üyesi değil - sayılacak),
ancak HUKUKÇU olarak kanun metninden bağımsız düşündüğümde durumun hukuk mantığına uymadığını söylemem gerekir(yani kazanılmış hak korunacaktır).
ikinci problem ise , şu an görülmekte olan iş davasında bu iddiayı öne sürüp süremeyeceğim. Noter işleminin geçersiz sayılması için ayrı bir yerde bu işlme karşı dava açmam gerekir mi? gerekirse hangi mahkeme? bu tip işlemlere karşı dava zamanaşımı sözkonusu mu?

oku oku gözüm bozuldu belim büküldü sayın meslektaşlar , benzer durumla karşılaşan biri varsa benle bilgilerini paylaşsın lütfen