Konu
:
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi
Mesajı Okuyun
19-04-2013, 16:24
#
7
Av.Özlem PEKSÜSLÜ
Alıntı:
Yazan
Av.Suat Ergin
Müteahhit edimini yerine getirmediği için(5 kat yerine 1 kat yapmış) 3. şahıs arsa sahibinden bir şey talep edemez, diye düşünüyorum.
Alacağın temliki konusunda Yargıtay'ın sürekli görüş değiştirdiği kararları mevcuttur. 1988 tarihli HGK kararına göre, bu tür harici taşınmaz satışları geçersiz sayıldığı halde(başkaca daire kararları da var), bu işlemi alacağın temliki olarak nitelendirip 3. kişinin(inşaatın tamamlanması halinde)arsa sahibine dava açma hakkı olduğunu belirleyen kararlar da var.
Hatta, arsa sahibinin müteahhite satış vekaletnamesi vermiş olmasını da arsa sahibinin zımni muvafakatı olduğunu belirleyen bir karar da gördüm.
Bence, Yargıtay müteahhitlerin vatandaşı mağdur etmesi nedeniyle 3.kişi lehine bu tür kararlar vermiş.
Ben aslında sözleşmeleri,şartlarını bilemediğim için çok da dava ile ilgili yorum yapmak istemedim.Ama bana göre bu tür sözleşmeler geçerlidir.(adi yazılı şekil şartı yerine getirilmiş olması şartıyla tabii)En azından son dönemlerde kararların bu yönde istikrar kazandığını anımsıyorum.
Saygılar
Av.Özlem PEKSÜSLÜ
Üye Kimliği
Av.Özlem PEKSÜSLÜ İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Özlem PEKSÜSLÜ İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Özlem PEKSÜSLÜ İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın