Mesajı Okuyun
Old 05-04-2013, 15:49   #9
Av.Bülent Özkan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.CKaran
2010 yılına ait karar numarası ile ek karar denip ihtiyaten haczine karar verilmiş.


Üstad;

1. İŞ Mahkemesinin kesinleşen kararı ile aynı Mahkemeye başvurarak, kesinleşen kararın davalısı hakkında ihtiyati haciz istenebilir. Ancak o davanın tarafı olmayan kişi hakkında (C şirketi) ihtiyati haciz kararı verilmesi hatadan daha ağır bir şeydir.

2. İş Mahkemesi hakimi dosyadan el çekmiş olduğundan kesinleşen dosya üzerinden değil, AYRI BİR DEĞİŞİK İŞ NUMARASI İLE ihtiyati haciz kararı vermeli idi. İkinci hata budur. (ilamın tarafı olan B şirketi hakkında bir karar olsa idi, belki ek karar olarak verilmesi mazur görülebilirdi)

3. İş Mahkemesi hakimi İİK'daki ihtiyati hacze itiraz prosedürü çerçevesinde duruşma açması ve her iki tarafı duruşmaya çağırması ve acil olarak ihtiyati hacze itiraz konusunda karar vermesi gerekir. Bu usulün gerçekleştirilmemesi hata ve ihmaldir.

4. İhtiyati haciz kararı (tıpkı çeklerdeki gibi)doğrudan takibe konur. Ancak C şirketi ilgili ilamın tarafı olmadığından İCRA EMRİ gönderilemez. Bu da başka bir hatadır.

Bu şartlarda HSYK şikayeti yapsanız yeridir. Ancak sorununuzu çözer mi? İşin aciliyyeti olduğuna göre dosyalarınız için baskı yapmanız doğru olur.

Selamlar.