Mesajı Okuyun
Old 03-04-2013, 18:08   #1
Av.CKaran

 
Varsayılan Hakim Gafına Karşı Ne Yapılabilir?

Değerli meslektaşlarım gaflar silsilesi olarak adlandırabileceğim bir olay hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. A işçisi B şirketi aleyhine işçilik alacakları sebebiyle dava açıyor. Mahkeme davayı kabul ediyor ve karar 2010 yılında kesinleşiyor.
Kesinleşen bir dosya üzerinden gelişen olayları aşağıya aktarıyorum:
1. A işçisi 06.02. 2013 tarihinde kararı veren İş Mahkemesine müvekkil C şirketi aleyhine ihtiyati haciz talebinde bulunuyor. Hakim 3 yıl sonra dosyayı açıp ek karar adı altında bir karar verip müvekkil C şirketini davalı sıfatına sokup müvekkil şirket hakkında da hüküm tesis ediyor. Ayrıca Ek Karar ibaresinin altına İhtiyati haciz ibaresi ekleyip müvekkilin mallarının haczine karar veriyor.
2. Karar 1 ay sonra tebliğ ediliyor ve hemen ihtiyati haciz kararına itiraz ediyoruz. Müvekkil C şirketinin davayla, davalıyla ilgisi olmadığını, hakkında yargılama yapılmadan aleyhine hüküm tesis edilemeyeceğini, karar vermekle hakimin dosyadan el çekmiş sayıldığını ve kesinleşen ve kapanan bir dava üzerinde yeniden karar verilemeyeceğini, ihtiyati haciz kararının borçlunun 3. şahıslardaki hak ve alacaklarının haczine şeklinde verilmesi gerektiğini, isim belirterek direkt 3. şahsın mallarının haczine karar verilemeyeceği gerekçelerini ileri sürüyoruz.
4. Dosyayı kontrole gittiğimde bizim müvekkile (kendi dilekçemize cevap vermemiz gibi komik bir durum) ve davalı B şirketine tebligat çıktığını ki B şirketi müflis olup bila tebliğ iade gelmiş, alacaklı işçiye tebligat çıkmadığını, tensip zaptı düzenlenmediğini görüyoruz. Aradan bir aydan fazla zaman geçmiş hakimle bir karar vermesi için görüşmek istiyorum. Hakimin odası kiltili, arkadaşlarıyla çay içmeye gittiği söyleniyor, kalem ne yapacağını bilmiyor.
5. Bu arada ek ya da ihtiyati haciz kararı (Ne olduğunu niteleyemiyorum) icraya konulmuş. İhtiyati haciz kararı ilamların icrası şeklinde icra takibine konu edilmiş ve İcra Dairesi tarafından müvekkile icra emri gönderilmiş. İhtiyati haciz kararında 16 bin TL miktarla sınırlı karar verildiği halde icra emrinde 30 bin TL ödenmesi emredilmiş.(Sanırım asıl kararda 30 bin TL yazdığı için).
6. İcra emrinin iptali için hemen dava açtık. Dosya üzerinden karar verilecek bir şikayet olduğu halde İcra Hakimi dilekçeler teatisinin tamamlanmasının beklenmesine karar vermiş. Bu itirazın üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmiş ve tebligatlar ne zaman yapılır ne zaman duruşma açılır belli değil.
7.Bu arada icra müdürü müvekkil şirketin 10 milyon Dolar değerindeki arsasına ve sadece bir tanesinin bile borcu karşılayacağı belli olan 4 adet makam arabasına haciz koymuş. Araçlar her an bağlanıp müdürler içindeyken trafikten men edilebilir.
8. İcra müdürüne ihtiyati haciz kararı 16 bin iken 30 bin TL miktarında icra emri gönderdiğini, sadece şirket arazisi borcu karşılayacakken en azından araçlara konulan haczin kaldırılmasını talep ettik. İcra müdürü haklısınız avukat bey ama biz kararlarımızdan dönemiyoruz, siz şikayet yoluyla haczin kaldırılmasını talep edin dedi.İcra emrinin iptalinde bile hala duruşma açılmamışken sanırım hacze itirazımız da seneye görülür.

Konu biraz uzun oldu ama gaf sayılacak bu karar karşı yapılacak başka bir şey var mıdır?