Mesajı Okuyun
Old 03-04-2013, 15:39   #36
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Oğuzhan Dayar
İyi çalışamalar değerli meslektaşlarım
Çocuk mahkemesinde derdest olan bir ceza kovuşturmasında, soruşturma aşamasında da CMK kapasımda vekilliğini üstlendiğin suçtan zarar gören çocuğun vekilliğini yapmaktayım.
Vekilim olan SZGÇ' nin velisi davada müşteki sıfatına sahip ve vekaletname ile vekili olmamı istiyor.

1) Müşteki sıfatına sahip velinin vekili olmam disiplin hukuku bağlamında bir problem yaratır mı?
2)Çıkartmaz ise aynı veli tarafıma çıkaracağı vekaletname ile SZGÇ adına da velayeten vekaletname çıkarırsa ne yapmalıyım?

Açık söylemek gerekirse aile ile müvekkil-avukat ilişkisinin dışına taşarak pek yapmadığım şeklide aile dostu ilişkisi kurdum. Çekirdek aile olarak her birey adına(ana - baba- çocuklar) tarafıma vekaletname çıkarmak istiyorlar. Ne önerirsiniz?

Saygılarımla

CMK görevlendirmesi ücretini almadıysanız, durumu mahkemeye ve baronuza bildirmek kaydı ile vekaletname alarak davaya hem baba hem çocuğun vekili olarak devam edebilirsiniz.
Görev ücreti aldıysanız, sadece babanın vekili olarak davada görev yapabilirsiniz; zira baba ve çocuğun çıkarları çatışmayacaktır.

Alıntı:
Yazan Pandekt
Oğuzhan Bey bu konuda uygulamada vekaletname alınıyorsa da, TBB görev alan müdafii veya vekilin daha sonra vekaletname almasını kabul etmiyor. Benim de başıma gelmişti barom bana alabilirsin dediği halde, TBB'ye dilekçe ile sorduğumda soruşturmada görev alan avukat kovuşturmada da öncelikli olarak görevlendirileceğinden vekaletname alınamayacağına dair bana yazı gönderdiler.
Lakin ocas sisteminde soruşturmada görev alan avukat girilmezse kovuşturmada öncelikli olarak görev alamıyorsunuz. Benim soruşturmada görevlendirildiğim birçok dosyada kovuşturmasına başka arkadaşlar görevlendirildi.

Koyulaştırdığım kısımda bir hata ya da yanlış anlaşılma olmalı. Herkes avukatını seçmekte özgürdür, kişilerin hangi avukata vekaletname vereceğine TBB karışamaz ki.