Mesajı Okuyun
Old 01-04-2013, 19:35   #4
eyagan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avukat_12
Cevabiniz ve ilginiz icin tskler. Simdi hakedisler alinmis bitmis. Sozlesme ile diger firma ortak girisim hesabini verecegine kendi hesap numarasini vererek hakedisleri cekmis. Simdi ankamadigim konu, kurum hesap numarasini kontrol etme yükümlülüğü yok mu? Bildigim kadari ile kontrol zorunlu bir durum. Ayrica Muvekkil firma pilot firma olmasina ragmen kucuk ortak bunu yapiyor. Yine de kurum aleyhine dava acilamaz mi. Bu konuda mevzuat var mi

Ortaklık yapısına bakmanız gerek. Ortağın bu parayı tahsil yetkisi mevcut mu ? ortak yetkililerinin imza sirkülerinde böyle bir yetkisi var mı ?

Maksadınız üzüm yemekse ve idareye böyle bir dava açıp kazanmış olsanız dahi tahsil sorunu yaşarsınız. Bu tamamen ortaklık yapısı ile ilgili bir durum. İdare'nin kusuru ya da kastı olmadığı ve bunu kanıtlayamadığınız sürece ve parayı tahsil eden ortağın ortaklık hükümlerine göre böyle bir hakkı varsa zaten kuruma karşı herhangi bir iddia da bulunamazsınız. Eğer bildiğiniz bir durum varsa bununla ilgili, ilgili kişiler hakkına suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca açacak olduğunuz alacak davasında hem ilgili ortağı hemde kurumu taraf olarak gösterebilirsiniz.

Ancak dediğim gibi ilk olarak ortaklık yapısı ve imza sirkülerine ve kurum ile yapılan sözleşmeye bakmanız tüm bunlar ışığında ne yapacağınıza karar vermeniz gerekir. Daha önce yazmış olduğum hususları gerçekleştirdikten sonra dava açabilirsiniz.