Mesajı Okuyun
Old 01-04-2013, 10:35   #1
Av. İlhan SALBAŞ

Varsayılan Manevi tazminatın fahişliği trafik kazası

Öğrenci servis aracında okula giden 15 yaşında lise 1 öğrencisi ısrarla mide bulantısı olduğunu ve araç kapısını açarak içeriye hava girmesini sürücüden talep etmesi ve sürücünün defalarca yasak şeklinde beyanları (tüm tanıklar aynı şekilde beyanda bulunuyor) ancak daha sonra kırmızı ışıklara yaklaşınca henüz araç durmadığı halde araç kapısını açmasıyla , araç içerisine istifar etmek istemeyen öğrencinin aracın dışına istifar etmeye kalkışması ve yere kafa üstü düşmesi üzerine hayati tehlike geçirmesi adli tıp raporuna göre vücut çalışma gücünden kaybetmediği ve 60 gün iş göremezlik halinde kaldığı yönündeki rapor mevcut. Ceza dosyası kusur yönünden adli tıpta, hukuk hakimi kusur raporu aldırdı ve % 100 sürücü (müvekkil) kusurlu bulundu. Hiçbir sabit iz, kemik kırığı olmadığı halde 15 yaşındaki öğrenci için 30.000,00 TL baba için 6.000,00 TL manevi tazminata 2010 yılından itibaren işleyecek faizi ile birlikte hükmetti. Müvekkil sürekli sıkıştırdığı için en fazla 3-5 bin TL manevi tazminat çıkar şeklinde beyanda bulunduğum için neredeyse karşı taraf veya hakimle anlaşmış şeklinde rahatsız edici tavırları var. 15 yıllık avukatım ve çok fazla yaralamalı ölümlü trafik kazası davası ile ilgilendiğim halde, bu kadar yüksek bir tazminatı hiç beklemiyordum. Yargıtay her gelen dosyayı onar edasında olduğu için güvenemiyorum da. Manevi tazminatın fahiş olması ile ilgili emsal Yargıtay kararı arıyorum. Çok teşekkür ederim.