Mesajı Okuyun
Old 28-03-2013, 17:19   #1
ayse1728

Dikkat Kurum Tarafindan AÇilan Menfİ Tespİt Davasi

iyi günler öncelikle,

müvekkilim 2008 yılında bir ilde merkez ve bir de ilçeye olmak üzere aynı kamyonla tarım müdürlüğüne mal gönderiyor her iki tarım müdürü malları teslim alıyor. teslimat sırasında bir tanesi tarım il müdürlüğü adına fatura isterken bir tanesi köylere hizmet götürme birliği adına fatura istiyor. müvekkil 2 ayrı faturayı keserek teslimatı yapıyor. ilçe tarım müdürlüğü parayı hesaben ödüyor. ancak il tarım müdürlüğü bir ara ödeyeceğiz şimdi ödenek yok diyerek ödemiyor. aradan yaklaşık 4 yıl geçiyor. müdürün tayini başka yere çıkıyor yeni müdürle konuşulduğunda ise benim haberim yok diyor. sonra müvekkil bana geliyor. ne yapabiliriz diye.ben de faturayı ve nakliye fişini dayanak göstererek ilamsız icra takibi başlattım tarım il müdürlüğüne.
tarım il müdürlüğü takibe itiraz etmedi yaklaşık 3 ay sonra da menfi tespit davası açtı.bu arada karşı taraf kamu kurumu olduğu için elimiz kolumuz bağlıydı kuzu kuzu ödemelerini bekledik
davada fatura tarafımza icra kanalıyla da gönderilmedi ayrıca bu faturanın köylere hizmet götürme birliği adına kesilmesi gerekiyordu bizim haberimiz yok diyerek dava açtı. mal talebini içeren ilk müdürün imzalı kağıtları var dosyada mutlaka o müdürün dinlenmesi lazım malların teslim alındığına dair ama gerçekten de faturanın tarım il müdürlüğüne kesilmiş olması menfi tespit davasında tarafımız aleyhine değerlendirilebilir mi?