21-03-2013, 14:58
|
|
|
Komadaki kişiye vasi tayini
Merhabalar,
Müvekkilimin babasının kanser hastalığı artık son aşamaya girdi ve kendisi komada, bilinci 1 aydır kapalı. Babanın hastane ve diğer ticari borçlarını ödemek için 2 oğlu ve eşi babaya ait olan araç ve evi satmak istemekteler ancak bunun için mahkemeden vasi tayini istememiz gerekiyor sanıyorum. Daha önce benzer kararlar almış meslektaşlardan acil bilgi rica ediyorum:
1. Baba şu an İstanbul'da özel bir hastanede yatıyor.İkametgahı İstanbul'da değil. Yetkili mahkeme kesin olarak ikametgah mahkemesi midir?
2. Özel hastaneden bilincinin yerinde olmadığı ve olmasının da tıbben artık mümkün olmadı yönünde (yani temyiz kudretinin artık yerinde olmadığı/ve olmayacağı) bir raporla mahkemeye gitsek mahkeme bu raporu kabul eder mi? Yoksa tam teşekküllü bir devlet hastanesinden mi rapor ister?
3. Hastane borcu çok birikmiş durumda ve malların satışının hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor, mahkemeden hızlı bir karar çıkarmak mümkün olabilir mi?
Teşekkür ediyorum.
(Not: Daha önce açılmış benzer konulara baktım ancak bu duruma uyan bir cevap/soru bulamadım)
|