Mesajı Okuyun
Old 21-03-2013, 10:38   #1
Yıldız1

Varsayılan sözleşmede her sayfanın imza gerekliliği var mıdır ?

Öncelikle herkese iyi çalışmalar temennisiyle konuyu aktarıyorum.
müvekkil ve davalı tarafından imzalanan sözleşme davalı tarafınan yan odada kaydını yaptıracağım denilerek alınıyor ve davalı kaçıyor. Bu durumda sadece bir örnek davalıda bulunuyor.
Davalı daha sonra bütün bağlayıcı hükümlerin yazıldığı birinci sayfanın tamamını istediği şekilde yazıp değiştirerek sözleşmeye imzasız olarak ekliyor ve bizim açtığımız menfi tespit davasında Mahkemeye deli olarak sunuyor. Tabii biz bütün bu safhalarda sözleşmenin birinci sayfasının değiştirildiğini,imzasın olması sebebiyle tarafımızdan kabul edilmediğini itirazlarımız olarak ileri sürdük. ancak maalesef mahkeme amelhimize karar verdi. Gerekçe olarak da sözleşmenin ikinci sayfasında bu sözleşme iki sayfadan ibarettir diye tabir kullanılmasını gösterdi. Tabii bu durum
bizi çok mağdur etti.
Bu durumda birden fazla sayfalı sözleşmelerde sadece son sayfada imzanın olması yeterli ise önceki sayfaların karşı tarafça istenilen bir biçimde yazılarak haksız menfaat elde etmesinin önü açılır ve bu da bence çok sakıncalı bir durum.
Sözleşmenin her sayfasının imzalanma mecburiyeti ile ilgili bir içtihat aradım ama rastlayamadım. Bu konuda acaba arkadaşlaar bana yardımcı olabilirler mi.