21-03-2013, 10:36
|
|
|
fuzuli işgal davası açılabilir mi
Değerli meslektaşlarım, 2 haftadır araştırma yapıyorum sormadığım hakim kalmadı ama hepsi farklı bir şey söylüyor ne yapacağımı şaşırdım, umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
Müvekkilime ait bir ev var , müvekkilim bu evi A şahsına 2009 yılında kiraya veriyor. Müvekkilim de aynı aapartmanda başka bir dairede ikamet ediyor.Ancak A şahsı bu evi pek kullanmıyor, B şahsının bu evde oturmasına müsade ediyor. Zannediyorum B şahsı A şahsının sevgilisi. Kira başlangıcından buyana bu evde B şahsı ikamet ediyor hatta muhtarlıkta kaydı bile var. Ancak sorun şu ki, ne A şahsı ne de B şahsı kira başlangıcından buyana hiç kira ödemiyor. Müvekkilim artık bu şahsı evden çıkartmak istiyor.
*A şahsı ile yapılan kira sözleşmesinde alt kiraya verme yetkisi yok bu nedenle evi başkasına kullandırttığı için B şahsına karşı fuzuli işgal davası açmak istedim ayrıca ecrimislde talep edeyim dedim
* Ancak danıştığım hakimlerden biri kira akdinin devam ettiğini bu nedenlee fuzuli işgal olamayacağını ancak kira akdinden hiç bahsetmeden meni müdahale açılabileceğini söyledi
* Bir başka hakim ise 2009 yılından buyana bu B şahsı evde ikamet ediyorsa zımmi kabul vardır sözleşmede alt kiraya verme yetkisi olmasa bile B şahsı kiracınız sayılır bu nedenle fuzuli işgal davası olmaz ancak kira akdine aykırı davranıldığı için A ya karşı akde aykırılıktan tahliye davası açılabilir dedi
Hangi yolu izlemem lazım çok karıştı lütfen yardımcı olursanız sevinirim
|