Mesajı Okuyun
Old 20-03-2013, 09:07   #2
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Konuk
Desteğiniz ve emeğiniz için çok teşekkürler. Eşim ve ben birbirimize boşanma davası açtık. Ben çocuğum olduktan sonra işten ayrılmak zorunda kaldım şu an için iş aramaktayım ve gelirim yok. Eşimin bana maddi bir desteği yok. Bu nedenle şu an için ailemle yaşıyorum. Ortak konutta ne ben ne de eşim oturuyor. Ortak konutumuzda kardeşim kalıyor ve karşılığında bana maddi destek sağlıyor. Eşim onun ortak konuttan çıkarılmasını sağlayabilir mi yasal olarak. Ben çıkarılmaması için bir tedbir alabilir miyim? Cevabınız için çok teşekkürler

Sayın konuk,
Boşanma davanızda tedbir nafakası isteyebileceğiniz gibi, ortak konutun size tahsisine karar verilmesini de talep edebilirsiniz. Ancak ortak konutun eşler dışında birinin yararlanmasına tahsis edilmesi mümkün değildir. Eşiniz, konut kendisine aitse dava yolu ile kardeşinizin oradan çıkarılmasını isteyebileceği gibi, o konutta kaldığı süre için işgal tazminatı talep edebilir.
Davanızı bir avukat ile birlikte yürütürseniz hak kaybına uğramazsınız. Geliriniz yok ise, adli yardım çerçevesinde sizin için bir avukat atanması talebi ile bulunduğunuz ildeki baroya başvurunuz.