19-03-2013, 14:10
|
|
|
Sporcu alacaklarında itirazın iptali davalarında görevli mahkeme
Sayın meslektaşlar
sporcu müvekkilime kulübünce ödenmesi gereken transfer ücretinin bir kısmı ve primleri ödenmemiş, bunun üzerine biz de kulüp hakkında icra takibi başlattık. kulüp itiraz etti. biz de bunun üzerine asliye hukuk mahkemesinde itirazın iptali davası açtık ancak mahkeme "davacının profesyonel voleybolcu olması , davalı kulüp ile aralarında imzalanan sözleşme Türkiye Voleybol Federasyonunca tasdik edilmiş tek tip sözleşme olması, bu sözleşmede taraflar uyuşmazlıkların Federasyonca incelenip çözümleneceğini ve bu kurulun kararlarına uyacaklarını kararlaştırmış olması, bu durumda ihtilafı çözmeye Voleybol Federasyonu görevli olması nedeniyle dava görevden reddedilmiştir" sonucuna vardı.
Şimdi, profesyonel sporcularla kulüp arasındaki sözleşme Federasyonca tasdik edilmesinden dolayı bu sözleşmenin ihlalinde adli yargı mercilerinin devre dışı bırakılması sizce uygun mudur? elinde böyle dosyalar olan meslektaşlarım tecrübelerini paylaşırsa çok memnun olurum. Ben mahkemenin görevsizlik kararını temyiz etmeyi düşünüyorum. Ama spor hukuku ile ilgili bilgim ve tecrübem olmadığından bu konuyla ilgili argümanlar geliştiremedim. Saygılarımla.
|