12-03-2013, 21:48
|
|
|
bedelsiz senet işleme konulmadan önce
Bir müvekkilime işe girerken işveren tarafından kendisine bedelsiz boş senet imzalatılmış. daha sonra müvekkilim işten kendi isteği ile ayrılmıştır. Ancak işverenin bu boş senedi işleme koymasından korkuyoruz.
Müvekkilim bana geldiğinde bir başka meslektaşıma danışmış.Meslektaşım da ticaret mahkemesinden boş senedin işverenin işyerinde nerede olduğunu söylemek sureti ile bir tutanak düzenleneceğini bu şekilde senedin varlığının tespit edilebileceğini söylemiş müvekkilime. Ancak ben buna ilişkin hiçbir karar bulamadım. Bulduğum kararlar hep bedelsiz senedin işleme konulmasından sonraki sürece ilişkin.
Biz,noterden ihtar çekip böyle bir senedimizin olduğunu ve tarafımıza iadesini aksi halde ileriki zamanda tarafımıza senet sebebi ile yöneltilecek borçlandırmalardan sorumlu olamayacağımı bildirdik. Ki bunun çok işe yarar bir yol olduğunu düşünmeden yaptım. Sonuçta senette sadece imza var. Üçüncü bir kişi tarafından da müvekkil borçlandırılabilir.
Şimdi sorum şu; diğer meslektaşımın müvekkilime izah ettiği gibi bir yol var mı? Ben bu ihtarnameden sonra neler yapabilirim nasıl tedbirler alabilirim?
|