Mesajı Okuyun
Old 07-03-2013, 18:31   #9
Bronz Atlı

Alıntı:
Yazan Av.Duygu Işık
Sayın Meslektaşım,
Ben öncelikle, kimsenin çocuğunun/annesinin/babasının/bir sevdiğinin ölümü üzerinden manevi tazminatı araç kılarak zenginleşme amacı gütmeyeceğinin düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum, bu nedenle takdir hakkı kullanılırken özellikle ölüm söz konusu ise daha hassas davranılması gerektiği kanaatindeyim. Zaten müvekkillerimiz de aldıkları manevi tazminat ile çocuklarının adını taşıyan bir okul yaptırma düşüncesinde idi. Ben kendimi onların yerine koyduğumda o parayı kendi lehime bir maddi yarar sağlamak için bile kullanamayacağımı hissediyor ve onların acısını anlıyorum. Ancak dosyadaki delil ve araştırma durumuna rağmen hakimin bu acıyı anlayamadığını düşünüyorum. Kısacası para dert değil yalnız benim düşünceme göre hakkaniyete uygun bir miktar takdir edilmemiştir. Türkiye'de özellikle manevi tazminat konusunda aşmamız gereken çok yol olduğunu düşünüyorum...
Dosyanın içeriğini bilmeden yorum yapmak sağlıklı olmasa da yazdığınız rakamlardan ve olay hakkındaki açıklamalarınızdan sonra "hakimin acıyı anlayamadığı" görüşünüze katılamıyorum sayın meslektaşım. Şahsi kanaatim hakimin takdir ettiği miktarların makul olduğu yönünde. Ancak tabi ki müvekkillerinizin acısını da anlıyorum. Allah rahmet eylesin ve sabır versin.