06-03-2013, 13:48
|
|
|
hisse haczi- vekalet ücreti
Merhabalar,
borçlu şirketin başka bir şirketteki sermaye payına haciz konulması için ticaret sicile müzekkere gönderdik.
Ticaret sicilden haciz konulduğuna ilişkin cevap gelince;3. kişi şirkete; borçlu hissesine haciz konulması için 94 / 1 uyarınca haciz müzekkeresi gönderdik.
3. kişi şirket hisse senetlerinin borçluya teslim edildiğini belirterek haciz işleminin uygulanamadığını icra dosyasına bildirmek yerine işlemi şikayet etti. Biz borçlunun çıplak payı olduğunu biliyorduk. Bu yüzden İİK 94 / 1 uyarınca haciz müzekkeresi gönderdik. şimdi icra mahkemesinde şikayetin kabulüne karar verilmesi halinde vekalet ücretine de hükmedilecek mi? Bu 3. kişi şirket ile borçlu şirketin ortakları aynı kişiler. Aslında kötü niyetliler yani..Bildiğim kadarıyla hisse senedi çıkarılmış ve borçluya teslim edilmiş ise 94 / 1 uyarınca haciz işlemi geçersizdir. Geçersiz olan bir işlemin şikayeti de konusuz sayılabilir mi?şöyle düşünüyorum 3. kişiye 89/ 1 gönderiyoruz.. sende bir alacağı varsa bundan sonra bize gönder diyoruz.. karşı tarafta itiraz ediyor. işlemi şikayet etmiyor.. şikayet edecekler ve biz her seferinde vekalet ücreti kaybedeceksek icra dosyalarında iş yapılamaz diye düşünüyorum.. BU konuda bana önerebileceğiniz bir yol olursa çok memnun olurum,haksız vekalet ücreti ödemek istemiyorum... teşekkürler..
|