05-03-2013, 22:08
|
|
|
milli eğitim bakanlığı işlemi ancak hasım kaymakamlık :)
herkese merhaba,
öğretmen olan davacı yüksek lisans yapmış olup yasa gereği kademe yükseltme talebinde bulunuyor. ilçe milli eğitim milli eğitim bakanlığı ve istanbul valiliği ile yaptığı yazışmalar neticesinde talebi reddediyor.
bunun üzerine idari işlemin iptali ve kademe yükseltilmesi ile başvuru tarihinden itibaren maaş farkı alacağı talepli idari dava açılıyor. dava dilekçesinde davalılar 1- milli eğitim bakanlığı ve 2- istanbul valiliği olarak gösteriliyor. (emsal kararlar da bu yönde)
ancak mahkeme hasım düzeltme yoluna giderek davalının kaymakamlık olması gerektiğine karar veriyor. dava bu şekilde halen devam ediyor. en son kabul edilen yürütmenin durdurulması kararında da davalı olarak kaymakamlık görülüyor.
bilindiği üzere ilçe milli eitim müdürlükleri bu tür başvuruların yapıldığı yönetimler. diğer yandan pek çok konuda da kaymakamlığa bağlı.
ancak kamede yükseltmesi gibi sicil ile ilgili bir konuda mahkemenin kaymakamlığı davalı olarak düzetmesi ne derece isabetlidir? kararın lehe sonuçlanması halinde davacının kademe yükseltmesi işlemi ile geriye dönük ödenecek maaş farkları ve sonraki dönem maaş artış işlemerini kaymakamlık tesis etmeyecek ki?
konuyla ilgili bilgisi olan meslektaşlarımdan görüş ve bilgi rica ederim. zira davanın kaymakamlık aleyhine karara çıkması halinde ilamın infazında sıkıntı yaşanacağı kanaatindeyim.
sevgiler saygılar
|