Mesajı Okuyun
Old 05-03-2013, 14:28   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı
Alıntı:
kızımın velayeti hem bana, hem de kızıma anne karnında defalarca şiddet uygulayan babaya verilir mi ? Vasi olarak anneanne ya da dede tayin edilebilir mi ?
Boşanma ile kendisine velayet verilen tarafın bu görevini yerine getiremez duruma gelmesi halinde velayet kendiliğinden karşı yana geçmez.

Velayet askıda kalır. Dede ve anneanne böyle bir durumda çocuğa vasi olarak atanmaları için dava açabilirler.

Baba velayetin kendisine verilmesi ve vasilik kararının kaldırılması için dava açabilir. Bu davada kişinin velayete uygun olup olmadığı tartışılacaktır. Ayrıca çocuk kendini ifade edebileceği bir yaşa gelmişse fikri de alınacaktır. Mahkeme bilirkişi desteği de alır. Ve sonuçta çocuğun yararına bir karar verir.

Verilen kararlar sonucu çocuğun zarar gördüğü zaman içinde ortaya çıkarsa yeniden dava açılması mümkündür. Velayete ve vesayete ilişkin kararlar maddi anlamda kesin hüküm oluşturmaz.

Alıntı:
Ayrıca tüm bu süreç içerisindeki manevi işkence ve eziyet nedeniyle maddi belgeler üzerinden ispat ile kendisine işkence ve eziyet davası açabilir miyim ? Beni mesleğimden de etmek istiyor ve bunun için uğraşıyor.
Şahsa karşı manevi tazminat davası açmanız mümkündür. Boşanma davası haricinde gelişen vakıalar için genel hükümler çerçevesinde dava açılabilir. Suç teşkil eden eylemler için Savcılığa başvurabilirsiniz.
Alıntı:
Çocukla kişisel ilişki kurması kanuni ve yasal mıdır ? Tüm bunların önüne nasıl geçebilirim ? Çünkü eşim beni ya akıl hastanesine ya da hapise attırırsa çocuğu alabileceğini düşünüyor.
Çocukla kişisel ilişki kurmasının uygun olup olmayacağına karar verecek olan mahkemedir. Yaptığınız itirazlar ve ileri sürdüğünüz sebeplere gösterdiğiniz kanıtlar ve bilirkişi incelemesi sonucu belirler.

Hukuki ve psikolojik destek almanız son derece önemli gözükmekte.

Kahdem'e gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.

Saygılarımla,