Mesajı Okuyun
Old 04-03-2013, 13:25   #1
Machiavelli

Varsayılan Kat Mülkiyetinin Mahkeme Tarafından Hükmen Yeniden Kurulması, Cins Tashihi

Müvekkiller, kat mülkiyetine geçmiş bir binada bağımsız 1, 2, 3 no lu meskenleri apartman yönetim kurulu muvaffakatıyla dükkana çevirmişler, ruhsat almışlardır. Fakat tapuya kaydını bütün kat malikleri onay vermediği için gerçekleştiremiyorlar. Dolayısıyla iskan alamıyorlar.

Açılacak olası bir cins tashihi davası için araştırmalarımda apartmanın bodrum katında tapuda görünmeyen dükkan vasıflı ve tüm kat maliklerinin ortak mülkiyetinde bir bağımsız bölümün daha olduğunu gördüm. Ruhsatı ve iskanı 70 li yıllarda alınmış fakat tapuya kaydı yapılmamış.

Ayrıca 1,2,3 no lu meskenden çevrilen dükkanlarda numarataj son numaralardan devam etmeliydi.

Bütün bu bilgilerin ışığında temel sorunumuza yönelik açılacak cins tashihi davasının kabul görmeyebileceğini kat mülkiyetinin yeniden tesisine yahut arsa paylarının düzeltilmesine yönelik bir davanın açılması gerektiğini düşünüyorum.

İzlenecek yol hakkında ayrıntılı görüşlerini yahut örnek kararları paylaşacaklara şimdiden çok teşekkür ederim...

Saygılarımla...