Mesajı Okuyun
Old 01-03-2013, 14:47   #4
Av.Duygu Işık Behrem

 
Varsayılan

Ben de öncelikle sözleşmeyi incelemenizi öneriyorum. Şayet kredi sözleşmesinde buna müsaade eden bir madde yok ise -ki varsa da bu düzenleme haklı mı haksız mı ayrıca değerlendirilmelidir- o zaman hukuki yolları değerlendirelim.

(Aklıma müvekkilinizin önceki kredi taksit ödemelerinde temerrüde düşmüş olabileceği ihtimali de geliyor, bunu da bir araştırın derim, bu durumda banka sözleşmedeki herhangi bir maddeye dayalı olarak hesaptaki parayı bloke etmiş olabilir. Sözleşmelerde yaratıcılıkta sınır tanınmadığı için bir bakmak lazım... Basit bir örnek vereyim; Müvekkiliniz kredi taksit ödemeleri için EFT talimatı vermiştir ve nasılsa ödeniyor diyerek, hesabı kontrol etmemiştir. Kredinin yıllık hayat sigortası primi ödeme günü geldiğinde, banka öncelikle hesaptaki paradan bunu tahsil etmiştir ve dolayısıyla taksidi ödeyecek yeterli meblağ kalmadığından kredi taksidi ödenememiştir, bu şekilde müvekkiliniz farkında olmadan taksidi ödememiş duruma düşmüş olabilir.)

Öncelikle sözleşmeyi inceleyip yukarıdakine benzer ihtimalleri eledikten sonra gerçekten haksız bir durum söz konusu ise bankaya bir ihtarname keşide edin ve durumu açıklayarak paranın iadesini isteyin, gelecek yanıta göre -ya da yanıt verilmez ise- sözleşmeyi ve durumu da tam anlamıyla değerlendirdikten sonra hukuki yollara başvurmayı düşünün derim.