|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Avukat Tekin |
 |
|
|
|
|
|
|
Sanırım THS nin gideri daha fazladır. En azından hosting giderlerinin çok yüksek olduğuna eminim. Ancak THS isterse! bu giderleri fazlasıyla karşılar. Bu bir tercih meselesidir ve birçok zaman olduğu gibi tercihi olanaklar belirler. Saygı duyulası bir durumdur.
|
|
 |
|
 |
|
Aynen saygı duyulması gereken bir davranış.

Sanırım tüm üyeler de saygı duymaktadır. Size olumsuz cevap yazan üyeler(ben de dahil), böyle bir işin imece usulüyle de olsa kotarılabileceğini inanmakla birlikte; çok masraflı olduğunu da biliyoruz.
Siz sürekli olarak, yapacağınız giderleri karşılamak için bir miktar paranın size ait olmasının makul olacağını savunuyorsunuz. Ama yaptığınız masrafın bir “yatırım” olarak görünmesini engelleyemiyorsunuz. Ayda 1.000 TL masraf yaptığınızda, gelirinizin sadece 1.000 TL de kalacağını biz bilemeyiz. Sorun da bu noktada düğümlenmektedir.
Öte yandan bir mesajınızda “komisyonculuğun suç olmadığını” vurgularken, yazdıklarınıza ve verdiğiniz örneklere katılmam mümkün değil. Komisyonculuk tabii ki suç değil ve hatta mevzuatta özel olarak yeri bulunmaktadır. Ancak bazı mesleklerin bağlı olduğu yasa, meslek ahlak ve ilkeleri bulunmaktadır. Bizim mesleğimiz de bunlardan birisidir ve hassasiyet gerektirmektedir.
Ayrıca ben de 48 inci maddenin uygulanmaması gerektiğini düşünmekteyim. Eğer uygulanacak olursa, sitenizden yardım alan tüm avukatlar da “aracı” kullanmış olacaklar ve ceza tehdidi ile karşılaşacaklardır. Ama işin “etik” tarafından emin değilim.