Konu
:
boşanmanın reddi durumunda tasfiye vekalet ücreti
Mesajı Okuyun
26-02-2013, 16:51
#
2
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
Dilek Mollaismailoğlu
Merhaba ,
Ben açtığım boşanma davasıyla birlikte evlilik birliği içinde edinilen taşınmazın tasfiyesini de istedim. Ancak şimdi kafama bir soru takıldı.Boşanma davası reddedilirse tasfiye de reddedileceğinden vekalet ücreti ne olacaktır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Boşanma dava dilekçesiyle birlikte "tasfiye" davası açılamaz. Muhtemelen, nispi harç yatırmadınız. Yani aslında "tasfiyeye" ilişkin davayı hukuken açmamış oldunuz. Hakimin vereceği karara ilişkin olasılıklar:
1- "tasfiyeye" ilişkin talebi tefrik edecek ve harcının yatırılmasını isteyecek. Harcı yatırmazsanız, dava açılmamış sayılacak. Harcı yatırırsanız, boşanma davası bekletici mesele yapılacaktır. Boşanma davası red edilirse, bu dava konusuz kaldığı için red edilecek ve vekalet ücretine mahkum edileceksiniz.
2- Elimize gelen bazı örneklerde, hakim tefrik kararı vermeyip boşanma davası kabul veya red ile sonuçlansa da "harcı yatırılmadığı için tasfiyeye ilişkin davanın reddine" karar vermişlerdir. Tabii ki, tamamen yanlış bir uygulamadır.
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın