26-02-2013, 00:12
|
|
|
Ben konuya yanıt yazan üyelerin aksine böyle bir ticari girişimi, profesyonelce yapılması halinde fayda sağlayacağı düşüncesiyle, olumlu buluyorum. Bir avukatın şehir dışındaki dosya için duruşmaya gitmesi oldukça maliyetli. Örneğin Ankara'daki bir duruşmaya gitmemin çalıştığım şirkete maliyeti (otel+uçak bileti+şehir içi ulaşım+yemek) yaklaşık 700-1000 tl arasında değişiyor. Üstelik ciddi bir zaman kaybı yaşıyorum.
Bu girişimin riski ise şu olabilir: küçük şehirlerde yaşayan avukatların, faaliyet bölgelerinde alabileceği dosyaların sayısı azalacak, ücret sözleşmesi yapabilecekleri dosyalarda duruşma karşılığı ücretle çalışır hale geleceklerdir. Bu risk reelize olur mu bilemiyorum. Reelize olacağına emin olsam girişime ilişkin fikrim olumsuza dönerdi.
Gönüllü yardımlaşma da elbette güzel ve samimi bir seçenek ancak risklerin sigortlandığı profesyonel bir sistem avukatın müvekkiline karşı sorumluluğu bakımından daha avantajlı kanaatindeyim.
Girişimin hukukiliği ise ayrı bir mesele ve ben o topa girmiyorum. Girişimci için Baronun olumlu cevabı benim olumsuz cevabımı manasız kılacaktır muhtemelen.
|