Mesajı Okuyun
Old 21-02-2013, 18:56   #1
Bilahare

Yeni Fikir Hesap İşletim Ücretine Temerrüt Faizi İşletilmesi Hukuksuzluğu

Merhabalar mesleğin başında olan bendenizin ilk müvekkili babam, ancak nasıl yardımcı olacağım konusunda kafam araştırma yapmaktan çok karıştı ve ya Avukat çocuğu olarak Ona yardım edemezsem Olay şudur:Ocak ayında Ziraat bankasından bir görevlinin hesabında borç göründüğünü ama hangi bankadan olduğunu bilemediklerini söylemesi üzerine banka banka dolaşılmak suretiyle bankamızın İş bankası olduğu bulunuyor.Babam 2006 senesinde İş Bankasıyla son para çekme işini yapmış-kıdem tazminatı- ve ardından kartı kapatmayı unutarak bu karta bankaca hesap işletim ücreti olarak kesilen 22,50 liraya temerrüt faizi işletilerek borç 1.100,00 lira olmuş.Biz ihtarname çekilip çekilmediğini sorduğumuzda çekilmiş ama nereye-kime belli değil tarafımıza ısrarlarımıza rağmen gönderilmedi.Bugün Genel merkezden aranarak ya pazartesi ödeme yapılması ya da takibe başlanacağı bildirildi.Şimdi
1 ) Ödeme yapılmadan hukuka aykırı olarak alınan geçmişe yönelik hesap işletim ücretleri ve kart bedellerini isteyebilir miyiz?
2 )Ödeme yaptıktan sonra mı Tüketici hakem heyetine başvurmalıyım, ödeme yapmadan da başvurulabiliyor mu?
3) Bankanın genel merkezine çekeceğim ihtarnamede cevap vermeleri için 1 hafta süre verebilir miyim ve bankaların yaptığı gibi hesap işletim ücretimle beraber noter masrafını da isteyebilir miyim?
4 )ya da menfi tespit,alacak davasına başvursam
Ne yapsam nerden başlasam bilemedim, yardımlarınızı rica eder konu ile ilgili bilgi ve belgelerinize talip olduğumu beyan ederim