Mesajı Okuyun
Old 21-02-2013, 18:19   #7
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan alperyldrm
İflas kapanmış olduğundan ve artık şahsın müflis sıfatı kalmadığından, ben bu talebimi dediğiniz gibi iflas müdürlüğüne değil şahsa yönelteceğim. Bugün itibariyle iflas kapanmış olduğundan şahsa ait tüm malvarlığı üzerindeki şerhler de kalkmış durumda.

İflas süreci yaklaşık 20 yıl sürüyor (iflasın açıldığı tarih ile iflasın kapandığı tarih) Bu 20 yıl İÇİNDE Müvekkilin parasındaki değer kaybına ilişkin davanın reddedilmesi hakkaniyete aykırı gibi geldi bana. Çünkü şahsı (eski müflisi) bu 20 yıllık süre için "kusuru yoktur" diye sorumlu tutmamak alacaklının parasının 20 yılda kazanacağı değerden daha mı üstündür.?

Mahkeme bana şunu mu diyecek "evet avukat bey müvekkiliniz 25 sene önce bir ev parası alacak kadar davalıya para vermiş, ancak siz bugün itibariyle bu paraya karşılık 1 aylık kira bedeline bile layık değilsiniz" Bu çıkarımın kabaca ifadesi bu sanırım

Örnek kararda, alacaklı alacağını 4 sene içersinde tüm faiziyle tahsil etse bile Yargıtay, yine munzam zarar talep edilebileceğini belirtmiştir. Yani o kararda davalının "kardeşim tüm alacağını tüm faiz, masraf vs dahil almışsın, paranın geç alınmasından dolayı devletin belirlemiş olduğu faizden de yararlanmışsın, daha ne istiyorsun benden" savunması işe yaramamış.

O halde yapacağınız iş dava açmak ve sonucunu bizimle paylaşmak. Ben sadece fikrimi söyledim.