Merhaba;
Müvekkil şirketin alacaklısı olduğu belediyenin iştirak şirketine(ortak ve yetkilileri belediye başkanı sıfatını kullanmakta ve her seçim döneminde yetkililer değişmekte) hacze gidildi. Şirket merkezi ticaret sicilde belediye binası içinde görünmekte. Ancak gidildiğinde şirketin 1 yıldır faal olmadığı ve artık belediye binasında bulunmadığı beyan edildi(yazı işleri müdürünün imzasına ile).
Ardından civardan sorulduğunda belediyenin ve borçlu şirketin pek çok borcu olduğu ve bu sebeple yeni bir şirket kurulduğu öğrenilerek yeni şirketin ticari merkez adresine gidildi. (ortaklı ve yetki yapısı borçlu şirket ile aynı) Ancak ticaret sicilde yer alan adreste alakasız bir kooperatifin olduğu görüldü ve zapta geçildi.
Akabinde borçlu şirketin fabrikasına gidildi. Yapılan evrak aramasında borçlu şirkete ait elektrik su faturaları ile yeni şirkete ait birçok evrak tespit edildi ve dosyaya alındı. Anlaşılan o ki faaliyetler yeni şirket üzerinden devam etmekte.
Tüm üretim makinaları (ağır iş makinaları, üretim bantları, kamyon vs.) belediyeye ait olduğundan sadece büro malzemeleri haczedilebildi. Zaten yeni şirket de istihkak iddiasında bulundu.
Aklıma ticareti usulsüz terk, şirket yetkilisine (belediye başkanı) karşı kamuyu zarara uğratmak(belediyenin faiz vs. ödemesine sebebiyet vermek)(biliyorum çok zorlama

) alacaklı zararına işlem yapmak gibi yollar geliyor ancak bir de burada paylaşayım istedim. Önerileriniz nedir?
Şimdiden teşekkür ederim.