Mesajı Okuyun
Old 19-02-2013, 21:41   #1
Batu Han

 
Varsayılan Kısıtlının İntifa Hakkının Başka Bir Gayrımenkul'e Nakli İçin Alınan İzimden Sonra Malikin Değişmesi.

Değerli meslektaşlar.

Müvekkilim vasisi olduğu kısıtlının intifa hakkını bir gayrımenkulden bir başka gayrımenkule nakletmek istiyor. Daha önce bu konuda Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açtığı izin talepleri her seferinde reddedilmiş. Bana geldikten sonra izin talebimiz, gösterdiğimiz özel sebepler nedeniyle kabul edildi. Karar

"Kısıtlı A'nın intifa hakkına sahip olduğu 38 ada 27 parselde kardeşi B adına 2. Kat 2/64 arsa paylı 5 nolu meskende kayıtlı taşınmazdaki kısıtlının intifa hakkının kaldırılıp 4035 ada 2 parsel üzerindeki taşınmazın 2 nolu meskende vasi D'nin eşi C adına kayıtlı taşınmaza aktarılması işlemlerini yapmak için dava açmak, açılacak davada gerektiğinde kısıtlıyı temsil etmek üzere Asgari Ücret Tarifesine bağlı kalarak vekaletname vermek üzere vasi D’ye İZİN VE YETKİ VERİLMESİNE,"

şeklinde çıktı. Ancak izin talebi ile ilgili süreç işlerken C, yani kısıtlının vasisinin eşi gayrımenkulü, kısıtlının annesine devretmiştir. Benim de durumdan ancak sulh hukuk mahkemesinin izin kararından sonra haberim oldu. Şimdi eğer Asliye hukuk mahkesinde intifa hakkının nakli için dava açarsam kabul edilme olasılığı sizce nedir? Devre mülk sahiplerinin hepsi muvafakat veriyor. İntifa hakkının devredileceği gayrımenkul, intifa hakkının an itibarıyla kayıtlı olduğu gayrımenkulden bilirkişi raporuna göre oldukça kıymetli bir mülktür. Ancak mahkeme kararında özel olarak mülk sahibinin ismini belirttiğinden, asliye hukuk mahkemesinin tepkisi ne olacaktır sizce?