Mesajı Okuyun
Old 19-02-2007, 00:32   #2
Av. Muzaffer ERDOĞAN

 
Varsayılan Hukuk Sohbetleri

Bak evlat:
Sen çok isyakarsın;
biz seni ne için yetiştirdik?
İsyan etmeyaceksin, devletin kuruluşunu örgütleyeceksin, yaşamı düzenleyeceksin ve insanların yaşayabileceği en iyi düzenin bu olduğuna ilişkin olarak insanları ikna edeceksin.

Hukuk nedir?
İnsanların hangi koşullarda nasıl yaşamaları gerektiğini, nerede nasıl davranmalarını gerektirdiğini belirleyen kurallardır.

Şimdi söyle bakayım sen hangi akla hizmet bu soruları suruyorsun? Bence burada kesinlikle DIŞ MİHRAKLI İDEOJİLERİN TEMELİ VEYA ETKİLEŞİMİ VAR. SENİN İDEOLOJİN BİZİM SİSTEMİMİZİN İDEOLOJİSİ İLE UYUŞMUYOR. (Aslında sistemin ideolojisinin ne olduğunu ben de anlmadım ama bunu boş ver sana söyldiğimi de kimseye söyleme)

Benim görevim böyle tartışmalar açtığın için seni polise (vermektir). Ancak senin ve Ceza kanununun yaşını görünce vaz geçiyorum. (Bak senin yüzünden iyi vatandaş olmaktan vazcaydım) Söylemlerinde dikkatli ol artık herkese ihber yükümü geldi.

şimdi söyle bakayım sen ulu orta böyle bir soruyu nasıl sordun?

Şimdi sen avukatın bir kamu görevlisi olduğunu, bu kamu görevi nedeni ile parasız olarak adliyede ve avukat yanında çalışmak zorunda olduğunu bilmiyor musun?

peki niye böyle bir soru?

sen devlet için ne yptın?

Can mı verdin can mı aldın?

Allah bilir sen birgün sonra değiştirilmesi gereken bir kanun tasarısı bile hazırlamamışsındır. Sen kanun tasarılarını okuyup eleştiri bile göndermiyorsundur.

Bak sen bak bir de hak ister.

***


Espri bir yana ciddi anlamda avukat (hukuk stajyerlerine ilişkin bir haksızlık söz konusu, mühendisler stajlarında sigorta ettilmek zorundalar. Meslek lisesi öğrencileri bile sigorta ettiriliyor ve sigorta primini devlet ödüyor) stajyerler anlamında ciddi bir haksızlık var.

İşin iginci hukuk alt yapı ile üst yapı arasındaki ilişkileri koyan kurumdur deriz.

Ne diyelim!
Kolay gelsin.

Saygılar