Mesajı Okuyun
Old 14-02-2013, 21:02   #5
Av.Funda Vural

Değerli Meslektaşlarım;
Bilindiği üzere mahkeme kararlarını almak için bakiye karar harcını artık ödemiyoruz,ancak bir dosyamda bakiye ilam harcı mahkemece yanlış hesaplanmış,dosyayı temyiz ettik,dosya yargıtaydan bozularak döndü ve harç miktarı düzeltildi,ancak yazı işleri müdürü harç tahsil müzekkeresi düzenleyip vergi dairesine göndermiş,vergi dairesinden müvekkile ödeme emri geldi ödeme emrinde harcın karardaki ilk hali ile ödeme emri düzenlenmiş ,yargıtay bozma kısmı yokmuş gibi.Önce mahkemeye sonra Vergi dairesine yazılı başvuru ile anapara miktarını düzelttirdik ,ancak bu kez de ilk karar tarihinden itibaren gecikme zammı alınması konusunda mahkeme diretti,vergi dairesi de ilk karar tarihinden itibaren gecikme zammı aldı ,ihtirazi kayıtla yatıralım dava açalım dedik,ihitrazi kaydımızı makbuza yazdıramadık,yukarıdaki kararlardan gecikme zammı ödemememiz gerektiğini anlıyorum,zira tarafımıza usulüne uygun bir bildirim yok,dava açacağım gecikme zammmının geri almak için ,ancak ödeme emrinin düzeltilmesini isteyemiyorum ,dilekçe ile napara miktarı düzeltildi ,gecikme zammının iadesi için nasıl bir yol izlemeliyim ?dava açma süresi ve prosedür konusunda yardımlarınızı rica ediyorum , saygılarımla..