Mesajı Okuyun
Old 12-02-2013, 13:02   #1
Av.M.Duman

 
Soru resmi belgede sahtecilik-dolandırıcılık

Merhabalar...Soracağım soru ile ilgili Yargıtay kararı bulabilen ya da mesleki deneyim sahibi meslektaşlarımın yardımını bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.

Sanık ile katılan arasında alış-veriş olmuş katılan sanığa bir miktar para da ödemiştir. Sanık elinde hala iki adet senet olduğundan bahisle icra takibi başlatmıştır. Katılan ise tüm borcu ödediğini söyleyerek takibe itiraz etmiştir ve sanık hakkında savcılığa şikayette bulunmuştur. Bunun üzerine sanık takipten vazgeçip söz konusu icra dairesinden senetleri teslim almıştır.

Ceza dosyası kapsamında senetlerin aslı istenir. Fakat sanık işyerini taşırken senetleri kaybettiğini söyleyerek senetleri vermez. Adli tıp kurumu da fotokopiler üzerinden yapılan bilirkişi incelemesi ile bu sonucun çok sağlıklı olmadığını ama imzanın ve yazıların sanığa ve katılana ait olmadığını beyan eder.

Sanığın cüzi miktardaki senet meblağı için söz konusu suçu işlemeyecek kadar maddi durumunun iyi olmasından ve senetlerin genelde işyeri dışında pazarlama elemanları tarafından düzenlendiğinden dolayı sanık beraat etmiştir. Katılan olarak temyiz edeceğiz. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.