Mesajı Okuyun
Old 12-02-2013, 13:00   #1
av. h. aydın

Varsayılan kamulaştırmada trampa sorunu

Müvekkilimin sahibi olduğu arazinin 1850 metre karelik kısmı, Belediye tarafından 30.09.2002 yılında 3194 sayılı yasanın 18. maddesine binaen imar uygulaması sahasına alınmıştır. Bu aşamadan sonra müvekkilim ile belediye uzlaşma sağlayamamıştır. Müvekkilim belediye, kaymakamlık, il özel idaresi, kara yolları ve İdare Mahkemesine söz konusu uygulamayı kabul etmediğini belirten bir çok dilekçe vermiştir. Fakat daha sonra belediye müvekkilime kamulaştırdığı 1850 metre kare yerine başka bir yerden 2 dönüm arazi vermiştir. Müvekkilimde fazlaya ilişkin haklarını saklı tutarak bu arazinin tapuda devrini almıştır. Fakat müvekkilimin kamulaştırılan arazisinin rayiç bedeli yaklaşık 900 bin Türk Lirası iken, belediyenin trampa ile verdiği arazinin değeri 250 bin Türk Lirasıdır. İşte bu aradaki büyük farkın tazmini için şu an asliye hukuk mahkemesine dava açabilir miyim ? Davamın dayanak noktaları ne olmalıdır ? Bu konuda Yargıtay kararı aradım ama bulamadım, bilgisi olan meslektaşlarımın görüşlerini bekliyorum.