|
|
|
|
Sayın olgu ben demiyorum ki ne zaman geleceği belli olmayan çilingiri beklesin. Sonuçta yolda olan insanlar var gelme süreleri belli.. bir haciz mahallinde 10 dk beklemek hakkaniyete ve de istanbul şartlarında hayatın akışına aykırıdır. 10 Dk da hiçbir haciz işlemi sona ermez. araçta bekleyen insanların varlığı öndeki hacizlerin yarım yamalak bırakılması anlamına da gelmez. makul süreler vardır. kastettiğim bu.
madde 82 nelerin haczedilmezliği ile ilgilidir. Memurun haciz yapıp yapmaması ile ilgili değil. İcra memuru alacaklının gösterdiği mahalde haciz yapmak zorundadır. Bizim olayımızda madde 82 ye bile girilmeden direkt haciz yapılmıyor.
|
|
 |
|
 |
|
Koyulaştırdığım bölümü yanıtlamak istiyorum. Son düzenlemelerden önce, kesinlikle haklıydınız. Memurun takdir hakkı yoktu. Ancak Sayın olgu'nun da belirttiği gibi son düzenlemelerden sonra maalesef memurun bu konuda takdir hakkı bulunmaktadır.
Öte yandan "icra mahkemesine de başvur" diyen meslektaşlarıma katılmıyorum. Ne için müracaat edeceksiniz? Mahkeme neye karar verecek?
Tatbik edilmiş olan bir ihtiyati haciz kararı bulunmaktadır. Memur muamelesini şikayet ederek, "tatbik edilmemiş sayılmasına" dair bir karar mı alacaksınız?
İcra takibine geçtiyseniz, halen ihtiyati haczi tatbik edebileceğinizi düşünüyorum.