|
|
|
|
Bence yanılıyorsunuz. Haciz mahalinde icra memurunun 82. Maddeye göre haczedilmeyecek mallar hakkında taktir yetlisi kanunda düzenlenmiştir. Bu olayla ilgisi olmamakla birlikte icra memurunun yetkisi yasadan doğan açık olduğunu hatırlatmak istedim.
İcra memurunun görevi o gün kendisine verilen dosyalardan haciz ve gerekirse muhafaza işlemi yapmak ancak bu demek değildir ki memur sizin çilingir gelene kadar beklemek zorunda. 10 dk dan fazla beklemesi gerekirdi ancak gelmemesi halinde gelene kadar uzun süre beklemek zorunda değil.
Kendinizi aynı hacze gitmek için bekleyen diğer dosyaların vekili olarak düşünün. 1-2 saat kadar sizin dosya ile ilgilenip hala bekliyor olsaydınız, yine de memurun vekilin talep ettiği kadar beklemesi sebebiyle sizin dosyalara bir türlü geçilemeseydi yine böyle düşünürmüydünüz?
|
|
 |
|
 |
|
Sayın olgu ben demiyorum ki ne zaman geleceği belli olmayan çilingiri beklesin. Sonuçta yolda olan insanlar var gelme süreleri belli.. bir haciz mahallinde 10 dk beklemek hakkaniyete ve de istanbul şartlarında hayatın akışına aykırıdır. 10 Dk da hiçbir haciz işlemi sona ermez. araçta bekleyen insanların varlığı öndeki hacizlerin yarım yamalak bırakılması anlamına da gelmez. makul süreler vardır. kastettiğim bu.
madde 82 nelerin haczedilmezliği ile ilgilidir. Memurun haciz yapıp yapmaması ile ilgili değil. İcra memuru alacaklının gösterdiği mahalde haciz yapmak zorundadır. Bizim olayımızda madde 82 ye bile girilmeden direkt haciz yapılmıyor.