Mesajı Okuyun
Old 12-02-2013, 06:56   #15
olgu

Alıntı:
Yazan halloween
Merhaba Feyzaday..
Size katılıyorum.. Tutanakta 10 dakika beklenildi çilingir hazır edilemedi muahafaza yapılmadı yazıyor. yani açıkça memur haciz mahalinde tam 10 dk beklediğini yazmakta. Çilingiri ise haciz mahalinde olması dahi gerekmeyen avukatın temin etmesi düşüncesi tamamen yanlış...
Güzel bir savcılık şikayeti hazırladım. Kanaatimce TCK 257 ye göre görevi ihmak suçu tüm unsurlarıyla oluşmuştur.
Ayrıca Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanlığına da aynı dilekçeden vereceğim.
Fakat icra mahkemesine başvurmam gerektiğine dair de görüşler var.. Ancak bunun nasıl olacağını bilemiyorum?? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
İcra mahkemesine bulunacağım şikayette sonuçta memur işleminin iptalini istemem gerek . yani ben memurun 08.02.2013 tarihinde kendince yapmış olduğu haczin iptalini mi isteyeceğim. İhtiyati haciz kararımızın tam 10. gününde yapamadığımız haciz iptal edilirse yeniden ihtiyati hacze çıkabilecekmiyiz?

Bence yanılıyorsunuz. Haciz mahalinde icra memurunun 82. Maddeye göre haczedilmeyecek mallar hakkında taktir yetlisi kanunda düzenlenmiştir. Bu olayla ilgisi olmamakla birlikte icra memurunun yetkisi yasadan doğan açık olduğunu hatırlatmak istedim.

İcra memurunun görevi o gün kendisine verilen dosyalardan haciz ve gerekirse muhafaza işlemi yapmak ancak bu demek değildir ki memur sizin çilingir gelene kadar beklemek zorunda. 10 dk dan fazla beklemesi gerekirdi ancak gelmemesi halinde gelene kadar uzun süre beklemek zorunda değil.

Kendinizi aynı hacze gitmek için bekleyen diğer dosyaların vekili olarak düşünün. 1-2 saat kadar sizin dosya ile ilgilenip hala bekliyor olsaydınız, yine de memurun vekilin talep ettiği kadar beklemesi sebebiyle sizin dosyalara bir türlü geçilemeseydi yine böyle düşünürmüydünüz?