 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan yeditepelişehir |
 |
|
|
|
|
|
|
Devletin sorumluluğuna gitmeyi düşünüyorsanız illiyet bağ noktasında sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum. Teknik bilgi gerektiriyor gerçi ama bildiğim kadarıyla şizofreninin de evreleri var. Hangi evrede ne kadar zararlı olabiliyorlar,tam düzelme mümkün mü bunların net cevapları olduğunu sanmıyorum. İlaç kullanarak hayatını idame ettiren evlenen memur olan vs. şizofreni hastası insanlar var. İlaç kullanması gerekiyor ve/fakat ilacını da kullanmıyorsa burda devletin nasıl bir sorumluluğu olabilir? ki bence olamaz.
|
|
 |
|
 |
|
Sitede, aşağıda vereceğim linkte bu konu incelenmiş ve Türkiye'de akıl hastasının (psikiyatri hastasının) zorla hastaneye yatırılması konusunda yasal boşluk olduğu sonucuna varılmıştır.
http://www.turkhukuksitesi.com/makale_1210.htm
Bu makalenin tarihi 06.06.2010
Yani yaklaşık 2,5 yıl önce aynı konu bir şekilde irdelenmiş ve "yasal boşluk olduğu" makale halinde yazılmış ve geçen sürede hiç bir ilerleme kaydedilmemiş!
Bir kısım Avrupa ülkelerinde ve ABD'de nasıl ki; psikiyatri hastasının zorla hastaneye yatırılması yönünde yasal düzenleme var, öyleyse bizde de olması gerekir diye düşünüyorum.
Devlet (yasa koyucu); dünya üzerindeki benzer ve elzem uygulamayı ülkemizde yürürlüğe koymuyorsa, bir akıl hastası ancak ve sadece "zarar verdiğinde" mahkeme kararıyla zorla tedavi altına alınıyorsa, yasal boşluk vardır ve devlet bu boşluğu doldurmadığı için kusurludur diye düşünüyorum.
Yanıtınız için ayrıca teşekkür ederim
