|
|
|
|
meslektaşlarım Merhaba..
İhtiyati haciz kararının son günü yani bugün borçlunun bir makinesini bulduk ve adrese ihtiyati haciz talimatı aldık. küçükçekmece icra dairesinden çıktığım hacizde mahaldeki yer kilitli idi. Bunun üzerine memura anahtarı elinde olan mal sahibinin 15 dk içerisinde burada olacağını söyledim. Ancak memur ben ancak 10 dk beklerim aksi taktirde 10 dk nın sonunda adam gelmiş olsa bile beklemem giderim dedi. ne yaptıysam memuru ikna edemedim. çilingir talep ettim ancak memur onuda siz ayarlamalısınız dedi. neyse çilingir çağırdım ancak 10 dk içinde gelemedi ve memur tutanağı kapatıp işine devam etti. Şimdi memur hakkında görevi ihmalden veyahut kötüye kullanmadan şikayette bulunacağım. Ancak Çilingiri kimin temin edeceğini bilemedim. ? yardımcı olursanız sevinirim..
|
|
 |
|
 |
|
Eğer talebinizde,gerektiği takdirde çilingir marifetiyle... şeklinde bir ifadeniz varsa masrafı da yatırmışsanız memur çilingiri temin etmek zorundadır.Farzedin ki talimat yoluyla haciz istediniz ve hacizde hazır bulunmak zorunda da değilsiniz haciz sırasında sizi mi arayacaklar çilingir için?Şikayette bulunun derim,böylesine gayri ciddi şekilde haciz yapılmaz,talep neyse yerine getirmek zorundadır memur.Makul bir sebebi varsa artık şikayet üzerine mahkemeye sunabilir diyorum.Haczi yapan memurun gerektiğinde zor kullanma yetkisi de vardır,memur ben zor kullanamam sen kullan diyebilir mi?