18-02-2007, 12:04
|
|
|
Kanımın yerde kalmaması için ... şimdiden .. henüz vakit varken ...
Öncelikle yanıt veren değerli üyelere teşekkür ederim.
1800 adet ceza davasının zamanaşımına uğramış olması cezanın caydırıcılığına yönelik bir toplumsal yararı ortadan kaldırmıştır. Ceza davalarının kamu adına yani savcılar tarafından açıldığı ve bu zamanaşımı nedeniyle kamunun /kamu yararının zarar gördüğünü ve bende bir vatandaş olarak bu kamusal yararımın ortadan kalktığını ve özelde de hukukçu olarak mesleğiminde zarar gördüğünü düşünüyorum.
Uygun illiyet bağı açısından olaya bakar isek ;
Benimde bir gün deprem altına kalıp ölme ihtimalimin bu ülkede çok yüksek olduğu ortada ise ve Devlette depreme karşı dayanaksız yapı yapanları cezalandıramıyorsa ileride ölümüm halinde benim ölümümden sorumlu olacaklarında davalarının büyük ihtimalle zamanaşımına uğrayacağını düşünüyorum.
Bu nedenle ben şimdiden özelde kendi "kanımın yerde kalmaması için" henüz ölmeden önce bana bu duyguları hissettiren zamanaşımı nedeniyle bir dava açmak istemekteyim.
Aslında düşüncem ve isteğim böyle bir davanın milyonlarla ifade edilecek sayılara ulaşmasıdır.
Bu dava belkide yönetenleri yargının içinde bulunduğu durumu çözme yönünde de zorlamış olacaktır .. kimbilir ...
Davam hakkında uygun illiyet rabıtası yönünden fikri açılımlara ihtiyaç duymaktayım.
Katkı veren üyelere tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla
|