Mesajı Okuyun
Old 05-02-2013, 14:18   #3
sirya

Kararlar için teşekkür ederim.

Karar metinlerine ulaşamadım ancak verdiğiniz özetlerden anladığım kadarıyla kararlar benim soruma yanıt vermiyor.

Yargıtay, genel kredi sözleşmelerinde borcun doğum tarihini sözleşmenin düzenlendiği tarih olarak kabul ediyor.

Bizim davamızda tasarruf tarihi GKS'nin düzenlenme tarihinden sonra, yani Yargıtaya göre tasarruf işlemi borcun doğum tarihinden sonra gerçekleşmiş.

Ancak tasarrufta bulunan kişinin tasarruf tarihinde GKS kapsamında alacaklı bankaya hiçbir borcu yok.

Alacaklı banka tasarruf işleminden sonra eski tarihli GKS kasamında yeni bir kredi veriyor ve bu kredi ödenmeyince iptal davası açıyor.

Bana gerekli olan "genel kredi sözleşmesi tasarruf tarihinden önce olsa dahi alacaklı bankanın kullandırdığı kredinin tasarruf tarihinden sonra olması ve tasarruf tarihinde tasarrufta bulunanın, alacaklı-bankaya hiçbir borcunun olmaması nedeniyle borcun doğum tarihinin GKS'nin düzenlendiği tarih değil, kredinin kullandırıldığı tarih olması gerektiği" yönünde bir Yargıtay kararı ya da doktrin görüşüdür.

Biraz karışık gibi ama umarım anlatabildim.