|
|
|
|
Tasarrufun iptaline konuedeceğimiz taşınmazın tapu kaydını istedik ve taşınmazın üzerinde bir hacizolduğunu gördük. Mesela banka haczi olsun.
Taşınmaz ile alakalı olarak tasararrufuniptali davası açmak istediğimizde, davayı kazanırsak banka haczinin önünegeçiyoruz. Burada avantajlıyız.
Peki, bizden başka bir alacaklıda bizden önce aynı taşınmaza istinaden tasarrufun iptali davası açmış ise durum ne olacaktır? Davalarbirleştirilecek midir? Bunun sonuca etkisi nasıl olacaktır ?
|
|
 |
|
 |
|
üstad bu durumda hangi dava önce neticelenirse satış yetkisini önce o almış ve icradan muamelelere o başlamış olacak
sıralama konusu ise tamamen icra müdürlüğünce satıştan sonra düzenlenecek sıra cetveli ile ilgili
eğer ki her iki davadan da ihtiyati haciz şerhi konulmuş ise bu durumda icra müdürü bu şerhlerin kesinleşme tarihlerine göre sıra cetveli düzenleyip taraflara tebliğ edecek.
diyelim ki sizin dosyanızdan i.haciz şerhi talebiniz reddedildi.
Bu durumda sizin davanız neticelenmeden önce diğer tasarrufun iptali davasını açan davacının davası önce neticelenirse sizden önce satış yapma imkanı olacağından bundan haberdar olamayabilirsiniz. Benim tavsiyem sizden önce veya sizinle birlikte açılmış bir dava var ise o davayı tespit edip icra ve mahkeme dosyasını belirli aralıklarla kontrol etmeniz olacak.
Zira icra müdürlüğüne beyanda bulunup benim davam devam ediyor; sıra cetvelinde benim de dikkate alınmam gerek diye beyanda bulunursunuz. sıra cetvelinde diikate alınmazsanız da genel mahkemelerde sıra cetveline itiraz davası açarsınız.
ancak sizin dosyanızdan i.haciz şerhi işlenmiş ise sıkıntı yok. bu durumda kıymet taktirinden tutun da satış ilanına kadar size de tebligat yollanacak.
İnanın uygulamayı icra müdürleri de bilmiyor. Bu konuda büyük bir davamız olduğu için sadece dava açmadan önce 3 kitap bitirdim gerek dava süreci gerekse dava sürecinden sonrasını çözmek için.