Mesajı Okuyun
Old 30-01-2013, 09:19   #2
Devils advocate

İçerik sağlayıcı yayının sahibi oluyor yani bahsettiğiniz x şirketi..
İnternet ve süreli yayınlar için aynı içerikli ihtarname çekiniz ve 3 gğn süre veriniz. her iki yayın içinde 3 gün yayınlama zorunluluğu var eğer yayınlanmazsa sulh ceza mahkemesine başvuru internet için 15 gün süreli yayın için 2 aydır. Siz her iki yayın içinde 15 gün içerisinde mahkemeye başvurun. İnternet için yayınların direkt sayfa çıktısı istenmekte mahkemelerce.
Internet gazetelerinde print bolumu oluyor genelde ordan aldıgınız cıktı mahkemecelerce kabul edilmiyor en azından Ankarada tecrübeli olduğum için söylüyorum. PrintScreen yaparak internet sayfasının çıktısını alırsanız %90 ceza davanız kabul edilecektir. Ancak yine kaldırılmazsa yayınlar savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır ancak yayın sahibi yayınları kaldırmaya bilir. Ben aynı site hakkında farklı yayınlar ile ilgili 2-3 tane kaldırma kararı almıştım ve yayınlar kaldırılmayınca suç duyurusunda bulunmuştum. yayıncı ceza alacağını anladığı an şikayetten vazgeçmemizi ,anlaşmak istediğini söyledi yayınları kaldırdı tüm tekzipleride yayınladı. Ne yazık ki kişisel hakaret ile ilgili yayınlar sadece yayıncı tarafından kaldırılabiliyor telekom hiç ilgilenmiyor.