Mesajı Okuyun
Old 29-01-2013, 23:09   #1
Stj. Av. Oya

Önemli Danıştay'ın aile konutu şerhi kararı-YENİ-Aralık 2012

Sayın meslektaşlarım,

Danıştay'ın aile konutu şerhi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararından sonra (13.06.2011) aile konutu şerhi konulması talebi ile aile mahkemesinde dava açtık. Fakat 25-26 Aralık 2012 tarihlerinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun önceki yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığını ve artık mahkeme kararına gerek olmadan tapuya başvuru ile de aile konutuna şerh konulabileceğini öğrendim. (http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77)

Aile mahkemesi hakimi ile görüştüm ve dava devam etsin, siz tapuda talebinizi iletip şerhi koydurun, sonra da bize dilekçe verip dava konusuz kaldı şerhi koydurduk diyin dedi. Tapuda sorun çıksa da dava devam etsin en azından şimdilik dedi. Çözüm güzel fakat tapu Danıştay'ın son kararından habersiz ve bilgi gelmedi bize diyor. Ben de hem yürütmeyi durdurma kararını hem de şu en yeni kararı tapuya götürüp şerhi koydurmayı deneyeceğim. Fakat kararların metinlerine ulaşamıyorum.

Danıştay 10.Dairesinin 13.6.2011 tarih, 2010/11873 Esas sayılı kararı (ilk karar) ile 25 ya da 26 Aralık 2012'deki Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun kararlarını bulabilen varsa çok memnun olacağım.

Kolay gelsin herkese