Mesajı Okuyun
Old 27-01-2013, 23:49   #2
Av. İbrahim YİĞİT

Alıntı:
Yazan ERDAL EKER
Arkadaşlar Kıdem tazminatı faiz oranı: yargıtay kararları doğrultusunda kamu bankalarının mevduata uyguladıkları en yüksek faiz oranlarıdır.
Ancak son bilirkişi incelemesinde bu oran yasal faizin altında çıktı şimdi ne olacak?
yani yasal faizin altında bir oranımı Kıdem tazminatına uygulatacağız oysa bu hüküm yani kıdem tazminatına uygulanacak faiz oranı (merkez bankasının mevduata uyguladığı en yüksek faiz oranları) işciyi koruyan bir hüküm
Burada sormak istediğim şu
Merkez bankası tarafından açıklanan mevduata uygulanan en yüksek faiz oranları ile uygulamada bankaların mevduata uyguladığı en yüksek faiz oranları arasında uçurum var o halde şimdi uygulamada uygulanan faiz oranlarımı kıdem tazminatına uygulanacak yoksa merkez bankası tarafından açıklanan mevduata uygulanan en yüksek faiz oranları mı uygulanacak ?
tarafımdan yapılan takipte bu oran merkez bankası tarafından açıklanan en yüksek faiz oranları belirtilerek yapılmış idi yanlız buna yapılan itiraz sonucunda mahkeme uygulanan en yüksek faiz oranlarını kamu bankalarından sordu gelen cevap yasal faiz oranı olan %9 'unda altında çıktı ve bu oranın uygulanması gerektiğini belirterek fazla işletilen faizi iptal etti bu karar tarafımca temyiz edildi şimdi temyiz sonucunu bekliyorum ama bana bu durum çok ters geldi . Aynı durumla karşılaşan arkadaşlar varsa cevap bekliyorum teşekkürler

Sayın Eker,

Forumda arama yapmanız halinde konu hakkında açılmış başkaca başlıklar bulabilirsiniz. Bu başlıklara tarafımdan eklenen kararlarda mevcuttur. Özetle uygulanan oran Merkez Bankası tarafından açıklanan değil, fiilen uygulanan en yüksek faiz oranıdır. Davalı olarak icra mahkemesine vereceğiniz cevap dilekçesi ve delil listesinde, icra takibine konu kıdem tazminatına işletilmesini talep ettiğiniz faiz oranını hangi bankanın verisine dayandırdı iseniz bunu bildirmeniz halinde mahkeme oradan faiz oranını talep edecekti. Ancak siz Merkez Bankasının bildirdiği faiz oranını talep ettiğinizden faize ilişkin fazla talebiniz oluşmuştur.

Diğer taraftan şu an bildiğim kadarı ile özel bankalar arasında bu faiz oranını % 10,75 olarak uygulayan var. Yani oran, yasal faiz oranı altında değil. Sizin dosyanızda kamu bankasının fiilen uyguladığı faiz oranı geldiğinden yasal faiz oranı altında cevap gelmiştir. Saygılar.