25-01-2013, 12:38
|
|
|
Değerli meslektaşlarım benim sorum da bu başlığa benzediğinden yeni konu açma gereği duymadım...
A'nın alacaklı; B'nin borçlu olduğu icra dosyasından B'nin alacaklısı olduğu bir başka icra dosya alacağı üzerine 5.1.2013 tarihinde haciz işlemi tesis ediliyor.
B'nin alacaklısı olduğu dosyaya ADİ BİR TEMLİKNAME sunularak B alacağını bir üçüncü şahsa devrediyor. Adi temliknamenin tarihi 4.1.2013...Fakat bu temliknamenin icra dosyaya sunulma tarihi 7.1.2013
Temlik alan şahıs dosyada bulunan paranın ödenmesini talep ediyor. İcra müdürü ihtilaflı olması sebebiyle bunun çözümünün merci olacağını beyan ederek talebi reddediyor.
T.C. YARGITAY HUKUK GENEL KURULUE. 2004/11-153K. 2004/160T. 24.3.2004 tarihli kararda; İhtiyati Haciz Tarihi İle Aynı Tarihte Yapılan/Hangi Tarafın Öncelik Hakkına Sahip Olduğunun Saptanması için Damga Vergisinin Tahakkuk Tarihinin Vergi Dairesinden Sorulup Belirlenmesi Gereği....
Biz A nın vekilliğini yapmaktayız..Bu içtihat bizim olayımızda da uygulanır mı? salt damga vergisinin yatırılmamış olması kötüniyeti ispatlar mı ? bu konu hakkındaki görüşlerinizi var ise yargıtay içtihatlerini sizlerden istirham ediyorum?
|