|
|
|
|
Borclunun mernis adresi istenmiş ve mernis adresi yok. nerden buldular bilmiyorum kızının mernis adresi bulunmuş. Ödeme emri gönderilsin diye talep açılmış. Ama tebligatın üzerine TK 21 kaşesi basılmış. 21 kaşesi basan avukatın katibiymiş. icra dairesine gittim tebligatı iade ettim. hem icra müdürnden hemde katipten aldığım yanıt kaşeyi katibin bastığı oldu. ama ben bu olayı böyle bırakmak istemiyorum. Çünkü katip "amannn bir sürü tebligatımız var onlara 21 kaşesi basarken bu iki tebligatta arada kaynamıştır " dedi. Bunun bir hata olmadığını düşünüyorum. Tamamen 3. kişinin evini haciz mahalli yapmak için verilen bir uğraş diye düşünüyorum. Ne yapabilirim bunu öğrenmek istiyorum ama sorduğum her kişi farklı bişi söyledi bende o yüzden bu konuyu açmak zorunda kaldım. İlginiz için teşekkür ederim.
|
|
 |
|
 |
|
Fazla takibi bulunan ve fabrikasyon usulü çalışan hukuk bürolarında bu çok rastlanan bir durumdur.
Yani tüm tebligatlara kendi hazırlattıkları 21 kaşesini basar ve gönderirler. Haliyle de dosyalar kesinleşir. Toplu takip yaptıklarından hemen binlerce dosyaya sorgulama yaparlar. Amaçları maaş haczi gönderip her ay belli miktar nakit girdi yaratmak.
Eğer siz kasti bir durum olduğunu düşünüyorsanız;
Çok basit, suç duyurusunda bulunun.
Ama sonucu hemen söyleyim.
Takipsizlik kararı verilir.
Ceza hukuku açısından sonuç elde edilmesi mümkün gibi gözükmüyor.
Ancak katibin ki biraz pişkinlik olmuş.
Suç duyurusunda bulunursanız amaç hasıl olmasa da konuya biraz daha ciddiyetle yaklaşır diye düşünüyorum.