Konu
:
şiddetli geçimsizlik davasına karşı terk sebebi ile boşanma davası
Mesajı Okuyun
23-01-2013, 15:14
#
9
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
Av. Ali YILMAZKARA
-Terk sebebi ile dava açtığınızda terk eden eşin haklı bir sebebe sahip olmaması gerekmektedir ki sizin olayınızda terk eden eş haklı olduğu iddiası ile boşanma davası dahi açmıştır... Dolayısı ile Bu davanız boşanma davasından sonra olacağı için kaybedilmeye mahkumdur (yada ben yanlış düşünüyorum)
?)
Terkte haklı olup olmadığını bilmek durumunda değiliz. Sadece bu olaya özgü değil, her olayda terkin haklı nedene dayanıp dayanmadığı tartışılacaktır. Ancak forum konusu olayda yasal süreler, diğer eş boşanma davası açmadan geçirilmiş olsa ve ihtar da usulüne uygun olsaydı; terk nedeniyle boşanma davası açılıp, görülecekti.Ama olayda yasal zorunluluklar yerine getirilmediği için(terkin haklı olup olmadığına bakılmaksızın)dava usuülden red edilecekti.
Alıntı:
***Bir an ben de tereddütte kaldım ilk davaya karşı dava açma süresini kaçıran taraf ilk davanın gerekçesine dayanarak dava açamıyor mu? (Bence açabiliyor olması lazım) Karşı davanın nüansı neydi? (sadece aynı mahkemeye düşmesi mi
İlk davanın gerekçesine dayanmadan da karşı dava açılabilir. Cevap süresi içinde açılmazsa, aynı dava içinde görülmeyecek, sonradan birleştirilecektir.
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın