Mesajı Okuyun
Old 23-01-2013, 14:05   #8
Av. Ali YILMAZKARA

Alıntı:
Yazan davut
Sayın Meslektaşlarım;
Müvekkile karşı şiddetli geçimsizlik sebebi ile boşanma davası açılıyor ve tebligat muhtara yapılıyor. Müvekkil cevap süresini kaçırmış ve karşı dava açamıyoruz. bizde terk sebebi ile boşanma davası açmak istiyoruz. benim sorum şu şiddetli geçimsizlik sebebi ile açılmış olan bir davada bizde terk sebebi ile boşanma davası açsak derdestlik sebebi ile reddolurmu ?

-Terk sebebi ile dava açtığınızda terk eden eşin haklı bir sebebe sahip olmaması gerekmektedir ki sizin olayınızda terk eden eş haklı olduğu iddiası ile boşanma davası dahi açmıştır... Dolayısı ile Bu davanız boşanma davasından sonra olacağı için kaybedilmeye mahkumdur (yada ben yanlış düşünüyorum)

-Benim kanaatim siz de genel sebepler uyarınca (evlilik bilirliğinin temelinden sarsılması ve şiddetli geçimsizlik) uyarınca boşanma davası açın. Davalar birleştirilecektir.

***Bir an ben de tereddütte kaldım ilk davaya karşı dava açma süresini kaçıran taraf ilk davanın gerekçesine dayanarak dava açamıyor mu? (Bence açabiliyor olması lazım) Karşı davanın nüansı neydi? (sadece aynı mahkemeye düşmesi mi?)